Seks & Relaties Vaste relatie

Wat als je tijdens de feestdagen voor het eerst je schoonouders gaat ontmoeten

Ein-de-lijk! Je hebt eindelijk jouw prins op het witte paard gevonden. Wie had dat nou ooit nog gedacht? Je familie in ieder geval niet meer… Zij hadden de hoop al opgegeven. Elke kerst weer zat je alleen, terwijl de rest van je broers en zussen allemaal al een half gezin hebben. Maar goed, het is goedgekomen! Nu komen we bij het probleem: jij gaat tijdens deze feestdagen voor het eerst je schoonouders ontmoeten.

Tja… We zijn in Nederland gezegend met twee kerstdagen. De eerste dag voor de ouders en de andere dag is – yup – automatisch gereserveerd voor de schoonouders. Of andersom natuurlijk, maar er zit niets anders op, je moet gewoon even bij allebei langswippen. Over schoonouders gesproken, die moet je natuurlijk eens voor de eerste keer gaan ontmoeten en laat dat deze kerst nou net voor de eerste keer zijn. Let dan vooral even op de volgende dingen!

What to wear
Het begint natuurlijk allemaal met: wat moet je aan? Tip: doe niet te overdreven met kleding en make-up. Doe dus geen 460 lagen op én ga niet voor je hoogste naaldhakken. Keep it classy, zoals je schoonfamilie je wil zien. Gewoon een net zwart jurkje en leuke laarsjes eronder, dat is altijd een goed idee!

Cadeautje
Bij kerst horen cadeautjes, dus ook voor je schoonouders. Natuurlijk hoef je niet met heel veel cadeautjes aan te komen, maar met lekkere bonbons, een bosje bloemen of een zelfgemaakte taart zullen ze echt wel blij zijn. Het is gelijk een goede binnenkomen zullen we maar zeggen!

Niet te klef
Natuurlijk kunnen jij en je lover af en toe elkaar een kusje geven of even elkaars hand vasthouden, maar doe niet té klef. Je bent natuurlijk wel in het huis van je schoonouders. Ook kun je beter je schoonmoeder nog even te vriend houden, aangezien moeders altijd de eerste liefde zijn van de zoon. Vaak ligt dat nog een beetje gevoelig.

Drink niet teveel
En mocht het heel gezellig zijn én je hebt trek in een lekker drankje, drink in ieder geval dan niet teveel. Je wil niet dronken worden of nog erger: staan overgeven in de tuin van je schoonouders. Hou het dus gewoon bij een wijntje, zo weet je altijd nog wat de volgende dag is gezegd en laat je echt geen gek beeld over jou achter.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *