Beauty Haar

Mannen met man buns worden sneller kaal dan andere mannen

De afgelopen twee jaar schoten ze uit de grond: mannen met de heuse man buns. Heel erg vervelend is dit gezicht natuurlijk niet, althans als ze de buns goed verzorgen… Maar nu hebben we slecht nieuws voor alle man bun dragers: ze worden namelijk veel sneller kaal dan mannen die geen man bun dragen. Ojee!

De Amerikaanse dermatoloog Sabra Sullivan laat weten dat een man bun allesbehalve goed is voor de hoofdhuid. Ze laat weten dat zo’n knotje de aandoening ‘traction alopecia’ veroorzaakt. Deze aandoening veroorzaakt niet alleen kaalheid rondom het voorhoofd, maar ook bij de slapen. Deze traction alopecia is het directe gevolg van wanneer je een strak knotje of staartje voor langere tijd achter elkaar in je haar hebt. En wanneer je erachter komt – wat vaak te laat is – dat je dit hebt is er helaas geen weg  meer terug: het zal alleen maar erger worden. 

Niet alleen mannen
Ook vrouwen hebben last van traction alopecia. Vrouwen met weaves hebben hier het meeste last van, omdat dit ook voor een langere periode in hun haar zit. Toch komt het minder vaak bij vrouwen voor, omdat zij over het algemeen dikker haar hebben en meer afwisselen van kapsel. Het ene uur hebben zij een staart in en het uur erop hebben ze hun haar weer loshangen – dit laatste is eigenlijk het beste voor je haar.

De tip!
Het beste is dus, of je nou een vrouw of een man bent, om je kapsel af te wisselen. Wil je per se een bun in je haar? Zorg dan dat deze allesbehalve strak zit en laat je manen ook af en toe lekker even door de wind wapperen zonder dat er een elastiek in zit. Dat is een stuk beter voor je haar! 

Beginbeeld: Shutterstock via Halay Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *