Beauty Lichaam

Striae: de onzekerheid die het met zich meebrengt

Striae zijn scheurtjes in de huid en deze scheurtjes zijn ontstaan doordat je huid snel is uitgerekt. Dit kan zijn doordat je bijvoorbeeld in korte tijd snel bent gegroeid doordat je bijvoorbeeld bent aangekomen, een groeispurt hebt gehad of door een zwangerschap. De striemen worden eerst rood maar na verloop van tijd worden ze lichter en zullen ze minder opvallen. Veel vrouwen met striae zijn onzeker en dat is niet altijd even fijn… 

Onzekerheid
Veel vrouwen krijgen striemen tijdens de puberteit, op de borsten, heupen, benen en billen of op hun buik tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap. Het is logisch dat je onzeker kan worden door striae. De kleur valt vooral in het begin enorm op. Door die rode striemen kun je veel vragen krijgen als je in de zomer in je bikini loopt en dit allemaal omdat veel mensen niet weten wat het is. Dat roept vragen op… En heb je daar zin in als je er toch al onzeker over bent? Nee, natuurlijk niet! Maar toch heeft het geen zin om je te verstoppen. Je bent nou eenmaal hoe je bent en het zit er al, dus je kunt er niks meer aan doen. 

Accepteren
Het beste is dan ook om deze strepen te accepteren. Bedenk je dat heel veel andere mensen, niet alleen vrouwen maar ook veel mannen hebben hier last van, deze striemen ook hebben. Tuurlijk is het wennen als je ze opeens hebt, zeker als je eerder nog nergens last van had. Maar wie zegt dat het lelijk is? Wie heeft dat bepaald? Kijk in de spiegel en wees trots op jezelf en dus ook op je lichaam met tijgerstrepen!

Striae verwijderen
Omdat striae als het ware gewoon littekens zijn kun je ze niet verwijderen. Er zijn bepaalde bedrijven die beweren ze met (dure!) peelings weg te krijgen, maar dit is nog niet bewezen. Mocht je wat goedkopere dingen willen proberen, zodat de rode kleur sneller gaat vervagen dan kun je de volgende dingen doen. Misschien helpt het iets! 
x Vocht van aardappelen
Het sap van rauwe aardappelen bevat stoffen die herstel van huidcellen stimuleren. En dat heb je nou net nodig wanneer je striae hebt! Snij hiervoor een verse rauwe aardappel in schijfjes en wrijf dit over je striae. Laat de sap 5 minuten intrekken en spoel het af met lauwwarm water. Herhaal dit elke dag. 
x Bio oil 
Deze olie is bij veel mensen een favoriet! Smeer dit in de ochtend en avond op je striemen en je zal zien dat ze binnen drie maanden minder zichtbaar zijn geworden. 
x Massage
Je huid masseren is ook altijd een goed idee! Hierdoor stimuleer je het onderliggende weefsel, wat zal bijdragen aan verbetering van de huid. Doordat je de plekken elke dag even masseert zal de kleur dus sneller vervagen. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *