Accessoires Fashion

Tips om vanaf nu eens goed op hakken te lopen

Heb jij ook een soort haat-liefdeverhouding met hakken? Je vindt ze hartstikke mooi, maar erop kunnen lopen? Ho maar… Als je eerlijk naar jezelf toe bent zie je eruit als een gekkie wanneer je op hakken loopt. Je waggelt, je gaat door je enkels en soms? Soms kruip je zelfs een stukje, want ja: ze doen gewoon pijn. Hier hebben we wat handige tips, zodat je voortaan normaal op hakken kan gaan lopen. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de mensen die naast je lopen.

Ga voor een stevige hak  
Schoenen met naaldhakken zien er natuurlijk supermooi uit, maar je moet een echte pro zijn om hierop goed te kunnen lopen en laten we eerlijk zijn: jij bent dat niet. Verre van zelfs. Wanneer je slecht op hakken kunt lopen is het beter om te gaan voor een stevige hak. Denk aan een blokhak of een sleehak. Op deze haksoorten heb je veel meer steun, sta je dus steviger en kun je dus makkelijker normaal lopen! 

Ga voor extra bandje 
Ook kun je kijken wanneer je nieuwe schoenen uitzoekt voor een extra bandje om je enkel. Zo’n bandje zorgt voor extra steun en die kun je wel gebruiken als je geen pro bent op het gebied van lopen op hakken. Dus mocht je hakken zien met een goede hak en een extra bandje? Doen!  

Ga voor de juiste maat
Zie je hakken en ben je er verliefd op geworden, maar zijn ze iets te klein? Koop ze dan gewoon niet. Je gaat ze namelijk echt niet uitlopen. Zorg ervoor dat je tenen ten alle tijden genoeg ruimte hebben. Als je schoenen gaan knellen dan ga je automatisch weer gek lopen. Zijn je schoenen te groot? Ook dat werkt niet. Dan slip je eruit en ook dan loop je anders dan normaal. Zorg dus als je schoenen koopt dat ze perfect zitten. Koop ze anders niet of stuur/breng ze terug. 

Ga oefenen
Heb je een paar hakken gevonden waar je aardig op kunt lopen? Dan is het tijd om te gaan oefenen. Oefen met lopen voordat je een feestje hebt of voor je werk deze hakken moet dragen. Oefen binnen door huis, in de tuin of voor korte stukjes naar de bus of auto. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *