Beauty Haar Lichaam

Trend: Vrouwen laten hun lichaamshaar groeien voor Januhairy

Laat dat scheermesje maar liggen en bel je afspraak om je te laten waxen maar af. Deze maand laat je namelijk al jouw lichaamshaar – denk hierbij aan je schaamhaar, okselhaar en beenhaar – staan en dat allemaal voor het goede doel. Althans, als je aan ‘Januhairy’ meedoet natuurlijk. Lijkt het je wel wat? Hieronder lees je er alles over.

De 21-jarige Britse studente Laura Jackson is de bedenker van ‘Januhairy’. “Veel vrouwen voelen vaak de maatschappelijke druk om hun lichaamshaar te scheren, waxen of te epileren, terwijl we met mannenhaar geen probleem hebben.” Ook de Britse studente Drama scheerde zich zonder zich erbij na te denken. Toen ze voor een optreden haar lichaamshaar moest laten staan vond ze het bevrijdend dat ze zich niet meer hoefde te scheren. 

Bevrijd
Hoewel ik me bevrijd voelde en meer zelfvertrouwen had, begrepen sommige mensen om mij heen niet waarom ik me na het optreden niet weer begon met scheren. Ik realiseerde me dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat we elkaar volledig en oprecht kunnen accepteren”, laat Laura weten. 

Goed doel
Het idee van ‘Januhairy’ is dat vrouwen hun natuurlijke haar omarmen en accepteren en dit allemaal terwijl ze geld inzamelen voor het goede doel. Het goede doel is Body Gossip, dit is een organisatie die jongeren leert over hun lichaamsbeeld. Volgens Laura doen er ondertussen al vrouwen mee uit Engeland, USA, Canada en Rusland. 

Beginbeeld: Shutterstock via Voyagerix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *