Food Health

Lekkere en gezonde tussendoortjes met weinig calorieën

Heb jij altijd wel trek in tussendoortjes – het liefst eet jij er elk uur wel eentje, maar wil je er ook een beetje opletten dat je niet teveel calorieën binnenkrijgt? Hieronder hebben wij heel wat lekkere én gezonde tussendoortjes voor je op een rijtje gezet. Allemaal hebben ze 100 kcal of minder, dus dan kun je er rustig van snoepen! Kijk je mee? 

x Edamame boontjes
Je kunt bij de toko zakken met deze te lekkere boontjes kopen. Je doet een grote hand (gelijk aan ongeveer 100 kcal) van deze boontjes in een pannetje met kokend water en kook ze voor ongeveer 4 minuten. Laat ze een beetje afkoelen en sprenkel er wat zeezout over. Wip de boontjes eruit en genieten maar! 

x Maïswafels 
Maïswafels zijn lekker en gezond. Ook zijn ze laag in calorieën (ongeveer 23 kcal per stuk). Doe er een plakje kipfilet op met een plakje komkommer of cherrytomaatje en je hebt een heerlijke snack! 

x Avocado
Een avocado bevat heel wat vetten, maar dit zijn gelukkig wel goede en gezonde vetten. Je kunt als tussendoortje een halve avocado eten met wat peper, zout en citroensap. Lekker dat het is! 

x Wortel met humus dip
Dit is echt de beste combinatie ever! Wortels met een humus dip is wat ons betreft een lekker en gezond tussendoortje. Hou jij wel van een beetje pitttig? Probeer dan eens pikante humus. Voor 100 kcal kun je ongeveer 12 snackworteltjes eten met 2,5 el humus. 

x Komkommer met hüttenkäse 
Komkommer is heerlijk! Niet alleen zitten hier amper calorieën in, ook is het altijd verfrissend. Combineer de komkommer met een dip van hüttenkase met een klein beetje peper en zout. Succes gegarandeerd! 

x Aardbeien met slagroom
Heb jij echt lekkere trek? Neem dan een bakje met aardbeien en een eetlepel slagroom waar je ze in kunt dippen. Geen zin in slagroom? Dan kun je die natuurlijk ook inwisselen voor wat magere yoghurt of kwark. 

x Rijstwafel met mozzarella en tomaat
Ben jij dol op mozzarella? Neem dan eens een rijstwafel met mozzarella en tomaat! Gezond en ook nog eens hartstikke lekker. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *