Food Health

Met de volgende dingen kun je je weerstand in no time verbeteren

We kunnen het niet meer ontkennen: we gaan weer richting de herfst. Nog een paar dagen en de ‘R’ zit weer in de maand, tijd dus om je weerstand te verbeteren of op peil te houden. Je hebt natuurlijk geen zin om deze herfst en winter ziek te worden, zeker niet in die gekke Covid-19 situatie. Ben je benieuwd hoe je je weerstand snel kunt verbeteren? We vertellen je het hieronder. 

Voldoende nachtrust
Wanneer je aan je weerstand wil werken is het altijd een goed idee om voldoende nachtrust te hebben. Natuurlijk is het leuk om twee feestjes in het weekend te hebben en die ene serie te bingewatchen, maar wanneer je de volgende ochtend weer vroeg naar werk moet is dit toch niet zo slim. Wanneer je dit vaak doet zal je merken dat je lichaam een beetje op begint te raken en zo ben je snel vatbaar voor virussen. Probeer dus elke nacht lekker 8 a 9 uur te slapen. 

Drink voldoende
Veel mensen vergeten over de hele dag te drinken. Ze nemen een kop koffie in de ochtend en in de avond is het opeens: ‘Oh nee, ik heb volgens mij vandaag amper gedronken!’. Herkenbaar? Probeer daarom altijd een half liter flesje bij je te hebben en hiervan minimaal drie of 4 per dag te drinken. Zo heb jij in ieder geval genoeg vocht binnen. 

Eet gezond
Natuurlijk mag je naar de McDonald’s of af en toe lekker snacken, maar probeer ook gezond te eten en je vitamines naar binnen te krijgen. Eet je veggies, eet je fruit en geniet met mate van de ‘slechtere’ dingen. 

Stapje terug 
Wanneer je merkt dat je op begint te raken en moe bent, luister dan naar je lichaam en neem even een stapje terug. Je zal op dat moment namelijk sneller vatbaar zijn voor virussen en dus voor het ziek worden. Wanneer je in een drukke periode zit en je je zo voelt kun je het beste wat dingen af te zeggen. Probeer in ieder geval wat op te laden. 

Goede hygiene 
Was je handen geregeld, zit niet aan je neus, ogen of mond en nies en hoest in je elleboog. Je zal zien dat je op deze manier veel minder snel ziek gaat worden dan anders. 

Beeld: Shutterstock

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *