Beauty Gezicht Haar

Zo shape je jouw wenkbrauwen op een goede manier

Wenkbrauwen maken of kraken jouw gezicht, dat is één ding dat zeker is. Wanneer je lelijke wenkbrauwen hebt dan zal iedereen dat zien en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het altijd een goed idee om jouw wenkbrauwen te shapen. Veel mensen vinden dit moeilijk, want je plukt er al snel veel te veel haartjes uit. Zo worden ze te dun, te kort of ontstaat er een grote ruimte tussen je twee wenkbrauwen. Hier wat handige tips om je wenkbrauwen een juiste vorm te geven!

Wanneer je te veel haartjes weghaalt dan heb je al snel een probleem. Je ziet het gelijk en ze groeien ook niet zo 1, 2, 3 weer terug. Soms komen ze zelfs helemaal niet meer terug! Dat is voor veel vrouwen een regelrechte ramp. Daarom is het misschien een goed idee om ze in één keer goed te shapen, zodat je daarna helemaal on fleek zijn en je er dus bijna niets meer aan hoeft te doen. Kijk je mee naar de shape tips hieronder? 

Wat heb je nodig? 
x Pincet
x Wenkbrauwgel
x Wenkbrauwborstel
x Wenkbrauwpotlood

Het shape-stappenplan
1. Je begint het met borstelen van je wenkbrauwen. Borstel ze met de haargroei mee en een beetje omhoog, zodat je de juiste wenkbrauwvorm kunt zien. 
2. Hou daarna een wenkbrauwpotlood naast je neusvleugel en bepaal daarmee waar jouw wenkbrauw hoort te eindigen, waar het midden is én waar jouw wenkbrauw hoort te beginnen. Teken van en naar deze 3 punten een lijn, zodat je het daarna makkelijker kunt inkleuren. 
3. Moet je jouw wenkbrauwen altijd invullen? Dan is het nu de juiste tijd daarvoor. Het natuurlijkste is om met een dun wenkbrauwpotlood haartjes te tekenen, met de richting van de haargroei mee. 
4. Je hebt de shape van je wenkbrauw bij stap 2 al bepaald, dus nu kun je ze makkelijk epileren. Waar nodig is kun je de verdwaalde haartjes met een pincet laten verdwijnen. Twijfel je over een haartje? Laat hem dan zitten. Wenkbrauwharen doen er namelijk erg lang over om terug te komen, of komen soms helemaal niet meer terug. 
5. Gebruik daarna wenkbrauwgel om de haartjes ‘vast te zetten’ zodat ze in ieder geval de hele dag deze shape kunnen behouden. En morgen? Morgen volg je deze stappen gewoon weer voor mooie wenkbrauwen! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *