Health Psyche

Kan jouw zelfvertrouwen wel een boost gebruiken? Met deze kleine dingen lukt het je!

Zit jij nu al middenin een gigantische winterdip en heb je het gevoel dat dit ook niet heel erg goed is voor je zelfvertrouwen? Dan is het tijd om dat laatste aan te pakken. Aan het weer kunnen we op dit moment niet veel doen, maar aan je zelfvertrouwen wel! Soms zit gewoon even alles tegen, dat kan. Vaak lijkt het in de winter allemaal ook nog eens een stukje erger. Dus kom maar op met dat extra zelfvertrouwen! Met deze kleine dingen gaat het je al lukken! 

Denk aan hoogtepunten
Je hebt vast wel een paar dingen waar je enorm trots op bent en die juist heel erg goed zijn gegaan, ook al heb je nu het idee dat alles even mislukt. Werd jij bijvoorbeeld laatst gelijk uitgenodigd bij dat ene sollicitatiegesprek of was je baas trots op jou? Of kreeg je een compliment van een onwijs leuke man? Dan mag je jezelf echt wel even een schouderklopje geven hoor! 

Sporten maar
Wanneer je niet lekker in je vel zit dan heb je vaak ook geen zin om te sporten. Toch moet je dit juist doen. Je hoeft echt niet 2 uur te staan zwoegen in de sportschool, maar probeer in ieder geval even 30 minuten per dag intensief te bewegen. Ga bijvoorbeeld een boswandeling maken, wandelen over het strand of een klein rondje rennen door de natuur. Je gaat je daardoor niet alleen beter voelen in je hoofd, ook komt je lichaam er strakker uit te zien. 

Draag je mooiste looks
Heb jij stiekem altijd zin om in een pyjama te lopen, zeker nu het winter is? We begrijpen het maar al te goed, want een pyjama zit natuurlijk heerlijk. Toch is het niet goed. Draag eens mooie outfits waar je intens blij van wordt! En mooie jurk bijvoorbeeld, of die ene leuke laarsjes met die mooie blokhak. Je zal zien dat zoiets kleins al heel erg goed is voor je zelfvertrouwen! 

Blijf positief
Hoe moeilijk het leven soms ook is: blijf positief en blijf lachen. Je hebt geen zin om op jouw leeftijd al gezien te worden als een zuurpruim. Wanneer je vrolijk bent en lacht pikken je hersenen dit op als een signaal dat je blij bent en zij gaan dit gevoel dan ook stimuleren. Uiteindelijk ga je je dus echt fijner voelen! 

Adem in, adem uit
Wanneer je even snel wat zelfvertrouwen nodig hebt kan het handig zijn om een paar keer even diep in en uit te ademen. Je zal zien dat er meer zuurstof naar je longen, en dus hersenen zal stromen. Zo kun je ergens vol vertrouwen aan beginnen. 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *