Health Psyche Sporten

Altijd moe? Zo krijg je jouw energie weer terug!

Vroeger kon je nachten achter elkaar uit en de volgende dag gewoon op tijd opstaan om naar je bijbaantje of naar college te gaan. Maar nu? Nu moet je daar niet eens meer aan denken. Wanneer je een nachtrust van 8 uur hebt gehad ben je na 3 uur werk al helemaal kapot. Herkenbaar? Wij hebben hieronder heel wat handige tips zodat jij snel jouw energie weer terugkrijgt!

Drink genoeg
Door in de ochtend meteen al te beginnen met het drinken van water, krijgt je spijsvertering een enorme boost en geeft dit jouw lichaam meer energie. Daarnaast is het belangrijk dit gedurende de dag vol te houden zodat de energie in jouw lichaam blijft.

Sporten
Misschien denk je ‘Ik ben echt te moe om te sporten’, maar sleep jezelf 2/3 keer per week toch een uurtje naar de sportschool. Je zal zien dat je weggaat met een dosis energie en dat is nou net wat je wil hebben. Toch?

Eet goed 
Koekjes, snoepjes en ijsjes zijn allemaal lekker, maar heel goed is het niet voor je. Probeer dit dan ook zo min mogelijk te eten. Begin met een goed en stevig ontbijt (muesli met fruit en Griekse yoghurt of havermoutpap) en sla geen maaltijd over. 

Frisse lucht 
Loop af en toe buiten even een rondje. Naast dat dit veel gezonder voor je is, krijg je er ook meer energie van en nieuwe concentratie voor op werk of school. 

Zeg eens een keertje ‘nee’
Veel mensen vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Wanneer je teveel aan je hoofd hebt zal jouw hoofd overlopen met alles. Dingen die nog moeten gebeuren of waar jij nog rekening mee moet houden. Wanneer je al teveel aan je hoofd hebt, moet je proberen geen extra taken op je te nemen. Zeg gewoon eens ‘nee’. Dit zorgt voor meer rust en uiteindelijk ook meer energie.

Slaap op tijd 
Zorg ervoor dat je per nacht 7 a 8 uur slaap krijgt en luister naar je lichaam! Stop 45 minuten voor het slapengaan met Netflix en Instagram en leg jouw telefoon of laptop in een andere kamer, of in ieder geval buiten handbereik. Je zal zien dat dit wonderen doet voor jouw nachtrust. 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *