DIY Trends Wonen

Balkon inspiratie: zo maak je van je balkon een gezellige ruimte

Ben jij niet in het bezit van een tuin, maar wel van een balkon? Lucky you! Het is altijd fijn om tijdens mooie dagen lekker buiten te kunnen zitten met een magazine of een lekker hapje en een drankje. Natuurlijk is het wel leuk als je ook echt blij wordt van je balkon, vind je ook niet? Heb jij een kaal en saai balkon en wil je ‘m een beetje pimpen? Hier hebben we heel wat tips en inspiratie om te laten zien hoe je dit kunt aanpakken! 

Relaxstoelen
Heb jij nu twee witte plastic stoelen staan op je balkon? Ja, dan snappen we gelijk dat je hier niet echt blij van gaat worden. Zet die maar bij het grofvuil en ruil ze in voor stoere rotan of houten stoelen. Het is leuk om voor je balkon natuurlijke materialen te gebruiken, zodat het net lijkt alsof je een tuin hebt. Je hebt tegenwoordig lekkere loungestoelen voor op je balkon en als je een ruim balkon hebt kun je ook nog een voetenbankje erbij nemen! Wil jij liever een bank? Maak dan bijvoorbeeld een bank van houten pallets! Supercool en makkelijk te maken. 

Lampjes
Hoe leuk is het om kleine lampjes op te hangen langs de rand van je balkon, of als je nog een woning boven je hebt aan het ‘plafond’. Ik hoor je denken: ‘leuk idee hoor, maar ik heb geen elektriciteit’. Geen probleem, tegenwoordig heb je heel veel lampjes die werken op zonne-energie óf waar je makkelijk batterijen in hoeft te klikken. Zo makkelijk kan het dus zijn! 

Textiel
Het is altijd leuk om je balkon ook een beetje te pimpen met leuke accessoires. Denk aan leuke, vrolijke kussens en misschien zelfs een leuk rond vloerkleed van juten. Zo creëer je in no time een tof balkon.  

Planten
En wat is een balkon zonder planten? Helemaal niks! Of je nou een goede plantenmoeder bent of niet, zoek planten die een beetje tegen de hitte en zon kunnen én die ook nog een beetje lang blijven leven. Je bent natuurlijk geen zin om elke 2 weken een nieuw ritje te maken naar het tuincentrum. Mede daarom is het beter als je gewoon groene planten neemt, in plaats van planten met bloemen. Deze gaan altijd eerder dood. 

Balkon inspiratie
Kun jij wel wat shopinspiratie gebruiken, want zie jij door de bomen het bos niet meer? Hieronder hebben wij onze favoriete accessoires geplaatst! Kijk je mee?

1. Rotan stoel met voetenbank via Kees Smit tuinmeubelen €239
2. Jungle kussentje via Sissy-Boy €7,99
3. Bloempot Dodo via Sissy-Boy €49,99
4. Lichtsnoer van Kikkerland via Bever €9,95
5. Rotan krukje via Sissy-Boy €39,00
6. Gieter via Sissy-Boy €24,99

Beginbeeld: Shutterstock

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *