Beauty Gezicht Haar

Wenkbrauwen epileren met touw: alle informatie hierover!

Moet jij nu echt wel iets aan die woeste bos haar boven je ogen doen, maar ben jij zelf echt niet goed in het epileren van je wenkbrauwen? Misschien moet je je wenkbrauwen dan eens laten epileren door middel van touw. Ja, je leest het goed. In het Midden-Oosten wordt het op deze manier al decennia lang gedaan, maar in Nederland is het nog vrij nieuw. Hieronder lees je alles over wenkbrauwen epileren met touw! 

Epileren met touw wordt ook wel ‘threading’ genoemd. In het Midden-Oosten is deze manier van ontharen heel gewoon, men doet het daar niet met een pincet. Zelfs het gezicht of de haartjes op hun bovenlip worden weggehaald door middel van threading. Door middel van een draaiende beweging met het touw worden alle haartjes eruit getrokken. 

Voordelen
Met deze ontharingsmethode worden de haartjes met wortel en al eruit getrokken, zo blijven de haartjes dus langer weg. Ook is het heel fijn dat je zelfs de fijnste haartjes kunt verwijderen met het touwtje en haartjes die nét zijn doorgekomen, dus die je eigenlijk zelf nog niet hebt gespot. Epileren doe je vaak haartje per haartje, maar met deze methode gaat het veel sneller. Je kunt heel veel haren per keer eruit trekken. Je zou het misschien niet denken, maar door je wenkbrauwen te epileren met touw kun je strakke lijnen creëren en worden jouw wenkbrauwen mooier dan ooit! 

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen, want waarvan zijn er nou geen nadelen? Deze manier van epileren doe je bijvoorbeeld niet zo 1, 2, 3 zelf. Ja, je kunt het wel doen maar dan heb je grote kans dat je eindigt met twee ongelijke wenkbrauwen. Je kunt het daarom beter laten doen door een expert. 
Verder is deze methode van ontharen pijnlijker dan wanneer je gebruik maakt van een pincet. Volgens sommige mensen doet het zelfs meer pijn dan harsen. Ook kan deze methode wat huidirritaties geven, maar dat is vaak na een korte tijd alweer weg. 

Zelf doen
Zoal we hierboven al beschreven is dit best moeilijk om zelf te doen. Wil je het echt zelf leren, dan kun je het beste oefenen met haartjes op je bovenlip of op je wangen. Je hebt natuurlijk geen zin om weken of maanden voor paal te lopen met gekke wenkbrauwen. Zorg dat je lange draden koopt van 100% katoen, daarmee gaat het het beste. En daarna? Oefenen, oefenen en nog eens: oefenen! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *