Food Health Lichaam Sporten

Op deze manier kun je gemakkelijk buikvet verliezen en dat zonder te sporten!

Normaalgesproken kun je nog lekker de sportschool induiken om wat aan je lichaam te doen. Helaas zijn die op dit moment niet open en misschien duurt het ook nog wel een tijdje. De zomer zit er wel weer aan te komen, dus het is nu wel dé tijd om nog iets aan je lichaam te doen. Wil je bijvoorbeeld nog wat buikvet verliezen, maar heb je totaal geen motivatie om thuis te sporten? No worries, het lukt je ook met de volgende dingen. 

Drinken veel
En dan hebben we het natuurlijk niet over die lekkere cocktails van je in de zon. Nee, we hebben het over water. Drink elke dag 6 tot 8 grote glazen met water. Hierdoor vinden de afvalstoffen die in jouw lichaam zitten snel de weg naar buiten. Vind je het moeilijk om water te drinken? Maak het dan wat frisser door een kwart citroen erin uit te persen en wat verse muntblaadjes in te doen.

Bewegen
Ook al is de sportschool dicht, je hoeft natuurlijk niet helemaal niets te doen. Doe toch iets van beweging. Loop of fiets elke dag na het eten een stukje in de natuur. Je lichaam gaat hierdoor niet alleen sneller vet verbranden, maar ook is het goed voor je hoofd. 

Langzamer eten
Heb jij binnen 2 tellen jouw avondeten altijd op? Probeer dit te veranderen en neem voortaan de tijd om te eten. Doe een hap in je mond, kauw goed en zorg dat je met minder lucht eet. Wanneer je alles maar in je mond propt eet je met veel te veel lucht en dat resulteert weer in een dikkere buik. 

Andere houding 
Lijkt het alsof je een buikje hebt? Neem dan eens een rechte houding aan. Doe je schouders wat naar achter en span je buikspieren wat aan. Je zal snel zien dat je veel dunner lijkt door alleen een andere houding aan te nemen. 

Weg met die stress
Heb je last van veel stress? Probeer dat dan echt te vermijden of te verminderen. Stress heeft namelijk een negatief effect op je spijsvertering en kan er zelfs voor zorgen dat er extra vet naar je buik gaat. En dat is nou net iets wat je niet wil hebben.  Dus weg met die stress! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *