Health Sporten

Dit zijn de leukste buitensporten voor de lente en zomer

De temperaturen gaan weer een beetje omhoog en de dagen worden weer langer. Yes! De zomer zit eraan te komen. Hoogste tijd om de sportschool te verruilen voor een sport buiten. Want wat is er fijner dan in de frisse buitenlucht te sporten? Niets, toch? We hebben hieronder de leukste buitensporten voor je op een rijtje gezet die je deze lente en zomer echt eens moet proberen. Kijk snel mee! 

Suppen
Is het heerlijk weer en kun je niet wachten om het water op te gaan? Waarom ga je dan niet suppen? SUP staat voor Stand Up Paddle en is op dit moment een snelgroeiende watersport. Suppen is superleuk en is een complete training voor het hele lichaam. Je staat met suppen op een grote surfplank en met een lange peddel in je hand ga je het water op! Je kunt dit doen op zowel de zee als op een meer. Wel is het fijn als je water hebt met niet teveel golven. 

Rolschaatsen
Zin om je billen en benen even een goede workout te geven? Waarom ga je dan niet rolschaatsen of skaten? Met deze sport train je ongeveer alle spieren in je onderlichaam en daarbij moeten we je rug ook niet vergeten. Heerlijk om lekker te touren wanneer het zonnetje schijnt. Rolschaatsen hoeven helemaal niet duur te zijn overigens, neem eens een kijkje op Marktplaats of bij de plaatselijke kringloopwinkel. Hier staan er vaak heel veel! 

Bootcamp in het bos of op het strand
Ben jij in de sportschool heel erg van het bootcampen? Vraag eens of je trainer er iets voor voelt om die vervolgens in het bos of op het strand te geven. Wellicht maak je de rest van jouw team daar ook wel heel erg blij mee! Wanneer je een bootcamp doet op bijvoorbeeld zand zal je zien dat het een stukje zwaarder is, maar je traint daardoor ook veel harder! 

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *