Beauty Gezicht Lichaam

Champagne over? Maak daar dan een lekker gezichtsmasker mee!

Ben jij afgelopen weekend lekker met jouw vriendinnen aan de champagne gegaan omdat jullie iets te vieren hadden? Wanneer er nog iets van over is kun je van deze champagne een heerlijk gezichtsmasker maken. Champagne heeft namelijk veel voordelen voor je huid, dat wist je vast niet, hè? Hieronder vertellen we je er alles over.

Net zoals wijn bevat champagne antioxidanten die de huid helpen te kalmeren en daarnaast brengt de pH-waarde in dit gouden goedje ook nog eens de huid in balans. Het alcohol in de champagne zorgt verder weer voor een antibacteriële factor en zal dus onzuiverheden helpen te voorkomen.

DIY Champagne masker
Heb jij helemaal zin om dit champagnemasker zelf te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Hieronder hebben we alles voor je op een rijtje gezet. 

Deze ingrediënten heb je nodig:
x 1/4 kop champagne
x 2 el Griekse yoghurt
x 1 el honing
x 100 gram kleipoeder

Zo maak je het champagne masker:
1. Doe als eerst de kleipoeder in een kommetje en doe hier de Griekse yoghurt bij. Roer het zachtjes door.
2. Wanneer je het hebt gemixt kun je ook de honing erbij doen. Roer het daarna weer door.
3. Tenslotte is het tijd voor het belangrijkste ingrediënt: de champagne! Wanneer je alles goed hebt gemixt is het tijd om het masker op je gezicht aan te brengen.
4. Laat het masker daarna zo’n 20 minuten intrekken en op je gezicht zitten. Wanneer het is opgedroogd kun je het masker met lauw warm water afspoelen.

Beeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *