Food Gezin Kinderen Vrije tijd

Ideeën voor leuke én makkelijke kindertraktaties

Wanneer je een kind hebt dan is elke verjaardag natuurlijk weer een groot feest. Waar de ene moeder enorm uitpakt met de traktaties, wil de andere moeder er het liefst zo min mogelijk werk aan hebben. En groot geijk hebben ze, het leven is al druk genoeg, toch? Hieronder hebben we leuke ideeën voor je op een rijtje gezet voor leuke en makkelijke traktaties voor kinderen. 

Bananen dip
Bananen zijn ideaal om te trakteren. Snij de bananen in tweeën en prik er een stokje in. Laat ondertussen de chocola (wit, melk of puur, wat jij wil!) smelten en dip vervolgens de bananen erin. Strooi er wat leuke sprinkles overheen en laat ze vervolgens even hard worden. 

Patatje met
Bijna ieder kind maak je wel blij met cake. Snij de cake in plakken en snij die weer overdwars, zodat je de vorm van frietjes hebt. Zorg dat je voor ieder kind een apart bakje hebt waar je de reepjes cake in kunt doen. Leg er vervolgens een mini kartonnenbakje in waar je de ketch-up (in dit geval aardbeienjam) in kunt doen om de cake in te dippen. Doe nog een mini winegum hamburger in het bakje en klaar ben je! 

Ananasmango ijsjes
Is jouw kind in de lente of zomer jarig en wil hij/zij ijsjes trakteren? Je kunt deze natuurlijk gemakkelijk in de supermarkt halen, maar veel leuker is om ze zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt voor 20 ijsjes is 1 kilo ingevroren ananas, 1 kilo ingevroren mango, 2 blikken kokosmelk en kleine ijslolly houders. Doe de drie ingrediënten bij elkaar in de blender en giet het daarna in de houders. Zet ze daarna een nachtje in de vriezer en daarna? Uitdelen maar! 

Spiesjes met aardbeien en poffertjes
Wil je jouw kind een gezond, maar ook een lekkere traktatie laten uitdelen op school? Waarom maak je dan geen spiesjes van aardbeien en op het uiteinde een poffertje. Smikkelen gegarandeerd. Sla de aardbeien (een ander soort fruit kan natuurlijk ook) groot in en zorg dat je voor op de bovenkant (bij het puntje) een poffertje hebt. Mmm… 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *