Food

Mmm… Zo maak je lekkere pastéis de nata

Kun jij ook altijd zo lekker genieten van zoete hapjes? Dan hebben we hier een Portugese lekkernij voor jou die je zeker gaat waarderen, namelijk pastéis de nata. Mmm… De smaken zoet met een klein zuurtje komen in dit hapje perfect samen. Kijk je mee naar dit lekkere recept? Je checkt ‘m hieronder!

Heb jij binnenkort een feestje en wil jij eens wat anders maken dan anders. Dan hebben wij hier het perfecte recept van pastéis de nata voor je. Deze kleine custardtaartjes gaan zeker in de smaak vallen bij al jouw gasten. Schrijf de volgende ingrediënten maar erbij op je boodschappenlijstje! 

Deze dingen heb je nodig voor 16 kleine pastéis de nata
x 2 pakjes bladerdeeg 
x 50 gram roomboter
x 500 ml melk 
x 2 kaneelstokjes
x 1 citroen
x 2 el maizena 
x 500 gram fijne suiker
x 4 el bloem 
x 4 eidooiers
x 300 ml water 
x 1 bakblik voor muffins 

En zo maak je ze! 
1. Smelt eerst wat boter en vet daarmee het bakblik in. Zet ook alvast de oven aan op 220 graden! 
2. Doe daarna het bladerdeeg in de vormpjes en zorg ervoor dat het randje wat omhoog komt. Zet het bakblik daarna voor ongeveer 20 minuten in de koelkast. 
3. Daarna ga je snel aan de slag met de custard! Doe 300 ml melk in een pannetje en doe daar een kaneelstokje bij, vijf reepjes van een citroenschil bij en 25 gram boter. Wanneer je deze mix aan de kook hebt gebracht kun je de citroenschillen en het kaneelstokje er weer uithalen. 4. Maak daarna in een andere kom een mix van de melk, bloem en maïzena. Doe deze mix erbij in het pannetje. Laat het daarna nog 5/10 minuten zachtjes doorkoken tot het dikker wordt. Giet als laatste, wanneer het dikker is geworden, het overige deel van de boter erbij en roer het goed door. 
5. Daarna is het tijd om de suiker te karameliseren. Doe de suiker, 150 ml water, een kaneelstokje en vijf reepjes van de citroenschil in een pannetje. Breng dit aan de kook tot je er een lichtbruine karamel ontstaat. Schenk daarna de overige 150 ml water er nog bij en kook het nog even door. 
6. Doe daarna de helft van deze mix bij de custardmix in de pan en roer het rustig door. Roer daar ook nog de eidooiers doorheen. 
7. Daarna is het tijd om het bakblik uit de koelkast te halen! Schenk de vormpjes vol met de custardmix. Doe ze daarna in de oven en bak ze in 12-13 minuten gaar. 
8. Laat ze daarna afkoelen en serveer ze met wat poedersuiker! 

Enjoy! 

Beeld: Shutterstock 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *