Films en series Food Vrije tijd Wonen

3 heerlijke en bijzondere winterdranken mét alcohol

Nog een paar weken en dan is de winter officieel van start gegaan! Wat is er lekkerder dan jezelf tijdens deze koude dagen op te warmen met een warm winterdrankje met wat alcohol. Heerlijk voor op de ijsbaan, wanneer je thuis op de bank zit of als je een winterfeestje geeft. Ben jij nog op zoek naar wat inspiratie voor wat bijzondere winterdranken? Hieronder hebben we drie recepten voor lekkere winterse dranken voor je klaarstaan. Kijk je mee? 

1. Rum thee 
Mmm… Toe aan een lekker warm drankje nadat je uit de kou komt? Hieronder hebben we een heerlijk recept voor je klaarstaan voor rumthee. Lekker dat het is! 

Welke ingrediënten heb je nodig? 
(voor 1 groot glas)
x 50 ml rum 
x 250 ml hete thee 
x 1 tl citroensap
x 2 kruidnagels 
x 1 stukje citroenschil 
x 1 kaneelstokje 

Hoe maak je het?
Doe de rum en thee samen met de citroensap in een glas. Doe hierbij ook de schil en kruidnagels. Roer daarna goed door met het kaneelstokje en daarna? Drinken maar! 

2. Anijsmelk met Amaretto 
Wanneer je drijfnat van de regen thuiskomt is het heerlijk om een lekkere beter anijsmelk te maken, maar dan natuurlijk wel met een vleugje amaretto. Mmm… 

Welke ingrediënten heb je nodig? 
(voor twee bekers)
x 750 liter melk 
x 2 el anijszaadjes 
x 1 zakje vanillesuiker 
x 100 ml amaretto 

Hoe maak je het?
Verwarm de melk met de vanillesuiker erin en doe de anijszaadjes in een thee-ei. Dit is wel zo handig, anders heb je later allemaal losse anijszaadjes in je melk. Doe het thee-ei in de melk erbij en wacht tot het kookt. Doe daar vervolgens ook de amaretto bij en laat het nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Enjoy! 

3. Warme chocolademelk met glühwein 

Welke ingrediënten heb je nodig?
(voor een grote mok)
x 300 ml kop melk
x 0,5 kop glühwein 
x 60 gram chocolade 
x 1 snufje kaneel 
x 1 handje mini marshmallows

Hoe maak je het?
Smelt als eerste de chocola met een kop melk in een pannetje. Zorg dat het vuur laag staat. Voeg daarna de glühwein eraan toe samen met een snufje kaneel en roer alles goed door! En daarna? Top de chocolademelk af met een handje kleine marshmallows en geniet daarna van dit heerlijke winterse drankje. 

Beeld: Shutterstock 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *