Beauty Gezicht Lichaam

Stralende witte tanden krijg je zo!

Je ziet ze als een van de eerste dingen wanneer je naar iemand kijkt en zeker als ze lachen: tanden. Sommige mensen hebben mooie stralende witte tanden, maar bij veel mensen is dit niet het geval. Ze zijn niet zo wit als ze zouden willen. Je kunt er tegenwoordig veel dingen aan doen, maar in veel gevallen hangt daar een aardig prijskaartje aan. Hier wat goede oplossingen die minder duur zijn! 

Poetsen met een goede tandenborstel
Een handtandenborstel is prima als je bijvoorbeeld een paar dagen van huis weg bent, maar het is veel beter om te poetsen met een elektrische tandenborstel. Je kunt op deze manier veel meer vuil tussen en op je tanden verwijderen en op deze manier verkleuren ze natuurlijk ook veel minder snel! 

Tandpasta met houtskool
Tegenwoordig heb je tandpasta met houtskool en door dit te gebruiken zijn jouw tanden in een poetsbeurt zo een paar tinten witter. Hoe cool is dat? Wel geeft het een troepje in je wasbak, dus pas op wanneer je dit gebruikt! Je tanden zullen geleidelijk weer hun eigen kleur krijgen, maar daardoor is het een goed idee om hier een paar keer per week mee te poetsen. Geen zin in al dat gedoe? Je hebt ook andere tandpasta waardoor jouw tanden binnen 2 minuten poetsen optisch al veel witter lijken, maar persoonlijk werkt de tandpasta met houtskool toch het beste.  

Drinken
Drink jij graag koffie en rode wijn? Van deze dranken zijn tanden duidelijk geen fan. Door het drinken worden je tanden namelijk snel geel en grauw en dat is nou net iets wat je niet wil hebben, toch? Probeer in plaats van deze dranken gewoon water te drinken (niet alleen het beste voor je tanden, maar ook voor je lichaam!) of als je het echt niet kunt laten dranken met een lichtere kleur. Zo verkleuren jouw tanden automatisch ook minder snel. 

Rookgedrag
Rook je? Dan weet jij echt wel dat je tanden hierdoor snel verkleuren. Het is zoveel beter om te stoppen met roken, en dat is natuurlijk niet alleen voor je gebit! Probeer anders eens in eerste plaats over te stappen op een e-sigaret of kauwgom met nicotine. Misschien dat het stoppen je na verloop van tijd dan gaat lukken!  

Flossen
Natuurlijk heb je geen zin om iedere dag te flossen, maar het is beter om het wel te doen! Wanneer je in de avond je tanden poetst, flos dan gelijk even je tanden en zeker je kiezen. Hierdoor heeft tandplak geen kans meer in jouw mond en hierdoor zal je zien dat je tanden witter worden of wit blijven. 

Mondhygiëniste
Dit is de duurste tip, maar zeker een must als je het aan ons vraagt. Ga eens per jaar naar de mondhygiëniste, of nog beter: elk half jaar! Zij zal je tanden goed schoonmaken en alle tandplak verwijderen: hallo witte tanden! Ook zorgt ze door haar behandeling dat je veel minder snel gaatjes krijgt. Hoe fijn is dat? 

Bleken?
Werkt dit allemaal niet, maar wil je toch witte tanden? Dan kun je ze natuurlijk altijd nog bleken. Echt aan te raden is dit niet, want je tanden kunnen er erg gevoelig van worden. Maar als je het wil, ga dan in ieder geval naar een goede kliniek en ga niet thuis zitten vogelen. Het zal aan de prijzige kant zijn, maar dan wordt het in ieder geval wel goed gedaan! 

Succes! 

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *