Food

Zomers recept: Vegan ijstaart

Nog maar 3 weken en de zomer gaat officieel van start. Hopelijk krijgen we een heerlijke warme zomer, zodat we heel veel ijsjes én fruit kunnen eten. Voor onze vegan lezeressen hebben wij hier een lekker recept voor een vegan ijstaart. Moeilijk om het te maken is het zeker niet, aangezien je maar 7 ingrediënten nodig hebt! Kijk je snel mee naar dit lekkere recept?

Wanneer je vegan bent moet je vaak creatief zijn, aangezien er in bijna alle baksels wel een ei of wat roomboter zit. Gelukkig heb je tegenwoordig ook steeds meer lekkere recepten die wel helemaal vegan zijn, zoals dit recept bijvoorbeeld. Kom maar op met die lekkere ijstaart!

Wat heb je nodig?
x 100 gram havermout
x 200 gram dadels
x 100 gram pecannoten
x 7 el esdoornsiroop
x 4 el kokosolie
x 4 el water
x 250 gram rood fruit

Hoe maak je het?
1. Mix de pecannoten, de dadels en de havermout met elkaar in een foodprocessor tot je een gladde bal krijgt. Dit wordt de bodem van jouw taart.
2. Doe deze bal in de taartvorm en duw het goed aan. Zet het vervolgens in de koelkast om het harder te laten worden.
3. Daarna is het tijd om de kokosolie, esdoornsiroop en het rode fruit tot een gladde massa te maken. Voeg hier ook nog 4 el water aan toe en mix het nog even door.
4. Giet deze fruitmix vervolgens bij de bodem en zet het voor minimaal 2 uur in de diepvries.
5. Versier de taart vlak voor het serveren met rood fruit en klaar ben je!

Enjoy!

Beginbeeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *